Loading Events

« All Events

  • Tidspunktet for aktiviteten er passert.

Scweigaards Swingende

7. desember 2019 @ 14:30 - 17:00

Schweigaard Swingende startet opp i år 2000 på den lokale arenaen i Kragerø. Bandet utviklet seg fra å være et husband som holdt liv i klubbkveldende på Amadeus Musikk Cafè, for den daværende Kragerø Jazz- og Viseklubb.

De første årene var Gla’jazz preget med innslag av noen mainstream melodier. Etterhvert ble det ukentlige øvelser, og repertoaret økte betraktelig og i flere stilarter.

Navnet har vi lånt fra byens store sønn, politikeren og nasjonsbyggeren, Anton Martin Schweigaard (1808-1870), som grunnla Norges Bank og Norges første jernbane fra Christiania til Eidsvoll i 1854.

Bandet har vært en viktig ingrediens til lokale arrangementer i skjærgården, på fergen «Kragerø» og ved store og små tilstelninger i byen. Bandet har sågar opptrådt i hovedstaden og på jazzklubber utenfor Kragerø. De swingende rytmene har blitt godt mottatt som et viktig stemningsskapende element der folk samles og godt drikke nytes.

Som en markering av Scweigaard Swingende jubileum spilte vi inn en live CD på puben Stopp en Halv i 2010. Denne er å få kjøpt på Paulsen Klær & Sko i Kragerø.

Schweigaard Swingende består av:
Tore Forsberg – Trompet, flygelhorn.
Geir Arnesen – Klarinett, altsaksofon.
Ulf Rønneberg – Trombone.
Inge Bentsen – Tuba.
Harald Nilsen – Akustisk- og elektrisk gitar, gitarbanjo.
Giovanni Occhipinti – Trommer, vokal.

Detaljer

Start:
7. desember 2019 14:30
Slutt:
7. desember 2019 17:00

Sted

Stopp En Halv