Loading Events

« All Events

  • Tidspunktet for aktiviteten er passert.

Notodden Blues Band

17. mai 2019 @ 21:00

| Kr150

Event Navigation

Notodden blues band

40 år 2019

Grundere i Norsk Blues og populærmusikk har holdt på i 40 år i 2019

Notodden Blues Band er den viktigste årsaken til at vi har en Bluesfestival på Notodden – som er verdenskjent som den beste. Notodden Blues Band rydda veg i 10 år før Notodden bluesfestival var et faktum – og det må verden få vite. At ut av ingenting skjer det store ting – helt uventet. At fem bluesinteresserte gutter fra Notodden kunne få så stor innvirkning på et samfunn i endring, er jo en lærdom i seg selv. Ingen tanke for suksess, rikdom eller berømmelse dreiv dem. Det var kun musikken, bluesen og spillegleden som var motivasjonene.

Nå som bandet er 40 år og fremdeles har «Jern I ilden», er det et ønske å kunne markere dette på en verdig måte – både på Notodden og resten av landet. Tanken om å formidle allmuen om et Blues eventyr som begynte på «Willys torg» på Notodden, fortsatte med å turnere hele Norge på kryss og tvers, har vært I hver krok av landet der det var mulig å spille for folk. Vi har vært den største positive omdømmebyggeren for Notodden og Bluesen i moderne tid.

Våren 1979.

Willys torg: Jørn Pedersen var nyutdanna tannlege og var i ferd med å etablere seg i Notodden sentrum og det var i den forbindelse vi – Trond Ytterbø og Jørn Pedersen, traff på hverandre, utenfor Willys frukt & tobakk. Jørn Øystein Johansen, Torgeir Hefre, Jørn Pedersen, Trond Ytterbø, og Jan Sigurd Pettersen møttes og bestemte seg for å spille sammen. Jørn Pedersen hadde en anselig platesamling som inneholdt mye «rar» musikk som ingen av oss andre hadde noen forhold til. Stilheten blei øredøvende da Chicago blues rant ut av høyttalerne i den lille stua i Idrettsvegen 10 på Notodden. Der var det bestemt. Jan Sigurd ordna øvingslokale på Sjodar i Sauherad. Dette lokalet har dessuten en solid forankring i folks hjerter. Her har kappleiker og bygdedans blitt arrangert i generasjoner, og nå altså Chicago Blues fra Notodden. Vi skjønte at vi hadde skapt en unik sound, for det kjentes langt inn i ryggmargen på oss alle.

Da vi gjorde vår første spillejobb på studentkroa på Notodden høsten 1979, fikk vi det bekreftet. Dette var noe som traff folk rett i fleisen uten forvarsel. Fra den dagen begynte ryktene å gå om dette vanvittige Bluesbandet fra Notodden som var helt grenseløse i sitt utrykk. Den spillegleden vi framviste, var det ingen som kunne måle seg med.

Tidlig kom vi i gang med norske tekster – noe som vi hadde fra Kåre Virud. Han var en stor inspirasjonskilde for Notodden Blues Band. Allerede fra 1980 var vi kanskje det mest aktive turnébandet i Norge. Var ukesvis på reise, særlig i Nord Norge. Veldig få band sørfra spilte så langt nord, så vi banet veg for mange andre band på den tiden – ikke minst bluesband.

Vi skapte en enorm interesse for Blues I Norge:

Sammen med Bergen Bluesband, Bryggerigangen Bluesband og Kåre Virud, satte vi Bluesen virkelig i fokus. Vi var husband på: Club 7, Hot House, Valka, Sardines som var de største og viktigste konsertscenene i Oslo på den tiden. Da Torhild Sivertsen entret scenen med Notodden Blues Band, blei dette ganske vilt. En av de største vokalister landet har fostret, er plutselig en del av Bluesbølgen fra Notodden. Hele 90 tallet og deler av 2000 tallet blei et enda større eventyr for Notodden Blues Band. Med våre mange TV opptredener, bra platesalg, og ikke minst: en vanvittig reisevirksomhet, gjorde Notodden Blues Band til nærmest superstjerner I sitt eget land.

At vi – Notodden Blues Band i 2019 fremdeles er aktive, er jo I seg sjøl en kuriositet.

Notodden blues band

 

Trond ytterbø

Torgeir Hefre

Jørn Øystein Johansen

Jørn pedersen

pål øymo

Detaljer

Dato:
17. mai 2019 21:00
Pris:
150

Sted

Stopp En Halv

Arrangør

Stopp En Halv
Telefon:
35 98 29 05
Nettsted:
www.stoppenhalv.no