Loading Events

« All Events

  • Tidspunktet for aktiviteten er passert.

Hot Club de Norvège

28. november 2019 @ 20:00 - 22:30

| Kr350

Høstens hotteste eventyr blir Hot Club de Norvèges store 40-års jubileumsturné sammen med Hallgeir Pedersen.

Legendarisk Djangomusikk med de originale pionerene i genren!

Det er nå ett år siden sist Hot Club de Norvège var på Stopp En Halv, og mye nytt har skjedd; Ex-Satyricon-gitaristen Gildas Le Pape har blitt fast medlem i kvartetten, og på denne éne turnéen blir selveste Hallgeir Pedersen med som gjest. Det blir med andre ord gitar-extravaganza som aldri før, og en hyllest til Django Reinhardt.

Denne turnéen blir forøvrig siste mulighet til å høre gitaristen Jon Larsen live. Fra nyttår begynner den 18 år gamle gitarvirtuosen Ola Erlien i Hot Club de Norvège, mens Jon Larsen takker av etter 41 år sammenhengende på veien. Så denne turnéen blir historisk!

Kun 120 billetter:

https://stoppenhalv.hoopla.no/sales/2970036843

trengekvartetten Hot Club de Norvège fyller 40 år og 2019 blir et sammenhengende jubileumsår med turnéer over hele landet, bok, nytt studio og ikke mindre enn tre nye album.

Hot Club de Norvège har vært kontinuerlig på veien siden 1979, og har en unik reise bak seg. Med utgangspunkt som gatemusikanter sto de for gjenoppdagelsen av gitaristen Django Reinhardt i Norge på 70-tallet. Bandet ble pådrivere under Djangomusikkens renessanse i de europeiske sigøynerleirene på 1980-tallet og det internasjonale gjennombruddet på 1990-tallet. I jubileumsåret 2019 skal Hot Club de Norvège ha konserter fra Honningsvåg til Gibraltar, inklusive flere av de store jazzfestivalene som Jazzfest i Trondheim, Moldejazz, Oslo Jazzfestival og Djangofestivalen.

Saken fortsetter under bildet. Bandets første pressebilde fra oktober 1980 (foto: Bjørn E Melbye)

Feirer på Djangofestivalen Allerede torsdag 24. januar går startskuddet for jubileumsåret med en egen dag på Djangofestivalen på Cosmopolite. Her blir det konsert med Hot Club de Norvège og en rekke inviterte gjester som har satt sitt preg på kvartetten opp gjennom årene, fra gitaristen Raphaël Faÿs (som møtte Hot Club de Norvège i 1980), via fiolinisten Ola Kvernberg (fra 2000 og utover) til den nederlandske sangerinnen Eva Scholten som begynte å synge med Hot Club i fjor. På jubileumskonserten blir det også urfremføring av en helt ny konsert sammen med Det Norske Blåseensemblet (DNB) – “Djangomusikk fra Grieg til Zappa”.

Jubileumsbok I anledning jubileet utgis Jon Larsens nye bok “Mellom alle stoler – Hot Club de Norvège 40 år”. En praktbok i stort format, 256 sider og hundrevis av tidligere ikke offentliggjorte bilder, plakater, buttons, billetter, avisutklipp og memorabilia. Her fortelles historien om Hot Club de Norvèges 40 år på veien, oppturer og nedturer sammen med Lillebjørn Nilsen, Jimmy Rosenberg, Angelo Debarre, Ola Kvernberg, Vertavokvartetten, Zappamusikerne og mange andre. Leserne får være flue på veggen i turnébussen og i platestudio i Oslo, Paris, Tokyo og Buenos Aires. Boken utgis 24. januar.

Detaljer

Start:
28. november 2019 20:00
Slutt:
28. november 2019 22:30
Pris:
350
Nettsted:
https://stoppenhalv.hoopla.no/sales/2970036843

Sted

Stopp En Halv